18 noiembrie 2012 – Slujba Arhiereasca – Vizita Preasfintitului Parinte VINCENTIU, Episcopul Sloboziei si Calarasilor, la parohia Maia Catargi

Duminica, 18 noiembrie 2012, Preasfintitul Parinte Episcop Vincentiu a fost prezent în mijlocul credinciosilor din Parohia Maia Catargi, Protopopiatul Urziceni.

Sub protia Preasfintiei Sale, la Sfânta Liturghie au participat preacucernicul parinte consilier Daniel Enascu, preacucernicul parinte Ionut Bogdan Stancu, Protopop de Urziceni, si un sobor de preoti si diaconi.

Cu aceasta ocazie, în timpul Sfintei Liturghii, Preasfințitul Parinte Episcop Vincențiu a hirotonit preot pe diaconul Aurel Berbec pentru parohia Gârbovi I si a acordat rangul de iconom preotului Silviu Stefan de la parohia Maia, iar preotului Sebastian Gabriel Tudor de la parohia Maia Catargi i-a acordat rangul de sachelar.

La Sfânta Liturghie s-a citit Pastorala Sfântului Sinod la încheierea anului, dedicat Tainei Sfântului Maslu si îngrijirii bolnavilor

Dupa otpustul Sfintei Liturghii, în cuvântul sau, Preasfintitul Parinte Episcop Vincentiu a tâlcuit pericopa evanghelica a bogatului, caruia i-a rodit tarina si i-a îndemnat pe credinciosi, în aceasta perioada a postului sa se îmbogateasca în Dumnezeu prin faptele milei trupesti si sufletesti pe care le vor savârsi.

Dupa Sfânta Liturghie Preasfintia Sa a vizitat Muzeul cu obiecte religioase Maia Catargi – Ialomita din incinta parohiei, cripta ctitorilor, Barbu Catargiu si sotia sa si a cercetat parohiile Maia si Jilavele II.

La sediul Protopopiatului s-a savârsit slujba sfintirii troitei celei noi, în prezenta angajatilor.
Se încarcă
0%
încărcat
Se încarcă
Identificat Control
Identificat Control
Identificat...
Identificat...
Identificat...
Identificat...
Identificat...
Identificat...
Identificat...
Identificat...
Identificat...
Identificat...